De kraamzorg heb je geregeld en de babykamer is bijna klaar, je voelde je aan het begin van je zwangerschap energiek, maar nu wordt het lichamelijk zwaarder. Tijdens je zwangerschap kunnen er veel kwaaltjes ontstaan. De lichamelijke klachten die tijdens je zwangerschap kunnen ontstaan, zullen per persoon verschillend zijn. Meestal zijn de klachten die je krijgt onschuldig, maar het is wel erg vervelend als deze klachten ervoor zorgen dat jij je dagelijkse werkzaamheden niet meer goed kunt uitvoeren. Wij geven je graag tips hoe je lichamelijke klachten bij zwangerschap kunt oplossen.

Aandacht voor je voeten
Je voeten krijgen het tijdens je zwangerschap zwaar te verduren. Je buik groeit in omvang en gewicht, en je voeten moeten ondanks alles nog steeds het gewicht dragen. Hierdoor komt er extra druk op de voeten. Op een gegeven moment krijg je last van pijnlijke voeten en enkels. De pijn aan je voeten kun je verlichten door inlegzolen te dragen. Deze inlegzolen zullen de pijn verlichten en verdere voetpijn proberen te voorkomen. Dankzij een goede inlegzool krijg je namelijk de juiste ondersteuning voor je voeten. Dit is precies wat je voeten nodig hebben tijdens je zwangerschap zodat jij je niet meer bezig hoeft te houden met pijn aan je voeten, maar je kunt focussen op de leuke voorbereidingen voor je baby.

Klachten aan je bekken en rug
Ongeveer 50% van de zwangere vrouwen krijgt gedurende haar zwangerschap last van bekken- en rugpijn. Deze pijn ontstaat omdat tijdens je zwangerschap je gewicht en houding veranderen en de bekkengewrichten beweeglijker worden. Door de groeiende baarmoeder zal je houding veranderen, dit kan tot gevolg hebben dat je hoge rugklachten krijgt. Deze klachten kun je prima verminderen door te oefenen met een goede houding. Zorg voor voldoende beweging en probeer je bewuster te zijn van een goede houding. Er zijn professionals die je hierin kunnen ondersteunen.

Laat een Reactie achter